УРЯД ПРИЗНАЧИВ ТИМЧАСОВО ВИКОНУЮЧИМ ОБОВ’ЯЗКИ МІНІСТРА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УЛЯНУ СУПРУН

завантаження

УРЯД ПРИЗНАЧИВ ТИМЧАСОВО ВИКОНУЮЧИМ ОБОВ’ЯЗКИ МІНІСТРА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УЛЯНУ СУПРУН

Кабінет Міністрів України на засіданні у середу тимчасово поклав виконання обов’язків Міністра охорони здоров’я України на заступника Міністра, волонтера та лікаря Уляну Супрун.

Таке питання було передбачено порядком денним, відкриваючи засідання повідомляв Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Кабінет Міністрів України призначив на посаду заступника Міністра охорони здоров’я України волонтера та лікаря Уляну Супрун на минулому засіданні у п’ятницю, нагадав Прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман зауважив, що треба дати можливість заступнику Міністра, яка буде опікуватися реформою охорони здоров’я, проаналізувати напрацювання, які є у команди Уряду, та винести на найближче засідання концепцію реформи охорони здоров’я. “Для того, щоби Уряд схвалив політичне рішення і далі почати реалізовувати реформу, мета якої буде підвищення якості надання медичних послуг, доступності. І беззаперечно, потрібно у цій реформі пам’ятати і підтримувати і лікарів, і медичну освіту. Тут є над, чим працювати”, – наголосив він.

“Це надзвичайно складна реформа, але дуже потрібна для нашої держави”, – підкреслив ВолодимирГройсман.

Він нагадав, що Уряд зробив певні кроки щодо демонополізації ринку ліків. Відповідний закон за ініціативи Уряду та підтримки Парламентом був увалений в Верховній Раді та підписаний Президентом.

“У розвиток цього Закону нам потрібно буде зробити певні рішення Уряду для того, щоб дати можливість в Україні придбати якісні ліки і запустити реальний процес конкуренції на цьому ринку. Це означає зниження вартості ліків, які сьогодні є достатньо і невиправдано дорогими в Україні”, – зазначив Володимир Гройсман.

3 2 1