ОФІЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ УАЛДВК

ОФІЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ УАЛДВК 

ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ УКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ЛІКАРІВ-ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГІВ  І КОСМЕТОЛОГІВ «СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ КЛІНІЧНИХ НАСТАНОВ З ДІАГНОСТИКИ І ЛІКУВАННЯ ШКІРНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТА ІНФЕКЦІЙ, ЩО ПЕРЕДАЮТЬСЯ СТАТЕВИМ ШЛЯХОМ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД ТА УКРАЇНСЬКІ РЕАЛІЇ»

 19-20 ЖОВТНЯ 2016 Р.,М. ТЕРНОПІЛЬ

19-20 жовтня 2016 р у місті Тернополі відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція Української асоціації лікарів-дерматовенерологів  і косметологів «Сучасні підходи до формування клінічних настанов з діагностики і лікування шкірних захворювань та інфекцій, що передаються статевим шляхом: Європейський досвід та українські реалії», в роботі якої  взяли участь 224 делегати від 28 місцевих осередків Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів та понад 100 гостей з різних регіонів України. В роботі конференції брала також участь  делегація польських колег на чолі з професором Анжеліною Войцік Фатла («Інститут медицини села», м. Люблін, Польща).

Організаторами заходу були:

  • Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського,
  • Національний медичний університет імені О.О.Богомольця,
  • Всеукраїнська громадська організація « Українська асоціація лікарів-дерматовенерологів і косметологів».

Перед відкриттям конференції делегати та гості мали можливість прослухати концерт класичної музики у виконанні симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії.

Розпочав науково-практичну конференцію президент  Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів професор В.І. Степаненко . Почесними гостями конференції були: заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Левкович Крупа, заступник начальника управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Лідія Зіновіївна Чайковська, проректор з наукової роботи Тернопільського державного медичного університету професор Іван Миколайович Кліщ, які звернулись до делегатів та учасників конференції з вітальним словом  та побажанням плідної роботи.

Потім слово було надано господарю конференції, віце-президенту УАЛДВК доценту О.І. Харі. Він зачитав привітання від голови Комітету з питань охорони здоров’я Верховної ради України професора О.В. Богомолець та заступника голови цього комітету народного депутата України О.С. Мусія до учасників конференції. Віце-президент УАЛДВК, доцент  Хара О.І.  вручив також  Почесні відзнаки УАЛДВК   «Честь і пошана від Української дерматовенерології» домінантам 2016 року:

  • Ковальовій Людмилі Миколаївні, професору (Одеський обласний осередок УАЛДВК);
  • Коваленку Юрію Борисовичу, доценту  (Запорізький обласний осередок УАЛДВК).
  •  Степаненку Віктору Івановичу , професору (Київський міський осередок УАЛДВК).

На першому пленарному засіданні було заслухано та обговорено три програмні доповіді з організаційно-методологічних питань дерматовенерологічної служби на етапі реформування медичної галузі в Україні,зокрема   професора В.І. Степаненка (Київ),  професора. В.М. Волкославської (Харків), професора Л.Д. Калюжної (Київ). У своїх доповідях виступаючі окреслили основні проблеми дерматовенерологічної служби та намітили шляхи подолання цих проблем. Особлива увага в програмних доповідях була надана питанням розробки уніфікованих клінічних протоколів за напрямком «дерматовенерологія» .

На першому пленарному засіданні були також заслухані актуальні доповіді з питань співпраці дерматовенерологів з суміжними фахівцями , зокрема імунологами та алергологами ( професор Н.М. Бережна – Інститут експериментальної патології та онкології ім. Р.Є. Кавецького) , а також співпраці з інфекціоністами ( професор О.М. Зінчук -Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького).

На двох наступних пленарних засіданнях було заслухано 29 тематичних доповідей з актуальних проблем дерматовенерології.

Під час роботи конференції відбулось також розширене засідання Президії Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів за участю  головних обласних дерматовенерологів, головних лікарів обласних шкірно-венерологічних диспансерів, завідувачів профільних кафедр медичних ВУЗів України з таких питань:   заходи та завдання Української асоціації лікарів- дерматовенерологів і косметологів на етапах реформування медичної галузі в Україні та її складової – спеціалізованої дерматовенерологічної служби; питання співпраці УАЛДВК з Національною лікарською радою України та Громадською радою при МОЗ України   з питань розробки законопроектів про лікарське самоврядування; стану та перспектив розробки уніфікованих клінічних протоколів  за напрямком «дерматовенерологія». На засіданні Президії було також розглянуто та затверджено ряд організаційних питань  діяльності УАЛДВК.

Після завершення першого дня роботи конференції   відбувся офіційний прийом для делегатів та гостей, який проходив  в теплій невимушеній обстановці. Для делегатів та гостей конференції відбувся концерт сучасної української естрадної музики.

Після завершення другого дня роботи конференції, делегати та гості мали можливість відвідати духовні святині Тернопільщини: Марійський духовний центр у с. Зарваниця та Свято-Успенську Почаївську лавру.

Підготували члени Тернопільського обласного осередку УАЛДВК: Г.Б. Голяченко, Н.П.Вакіряк, Г.О.Безкоровайна

Постанова Президiї

DSC_1315

 

Урочисте відкриття науково-практичної конференції ( на трибуні господар заходу віце-президент УАЛДВК, доцент Хара О.І.)

DSC_1344

 З вітальним словом до делегатів та гостей звернулась заступник начальника управління охорони здоров’я Тернопільської обласної адміністрації Л.З.Чайковська.

DSC_1345

З вітальним словом до делегатів та гостей звернувся проректор з наукової роботи Тернопільського державного університету імені І.Я.Горбачевського професор І.М. Кліщ.

DSC_1350

З вітальним словом до делегатів та гостей звернулась професор,  «Інституту медицини села»

Анжеліна Войцік Фатла (м. Люблін, Польща).

DSC_1297

 

Доповідь на тему : «Завдання УАЛДВК  на етапі реформування спеціалізованої дерматовенерологічної служби. Стан розробки медико-технологічних документів (адаптованих настанов та уніфікованих клінічних протоколів) за напрямком «дерматовенерологія» та заходи щодо їх прискорення».
Президент УАЛДВК, професор  Степаненко В.І. (м.Київ)

DSC_1356

Доповідь на тему : «Стан ресурсів та діяльності медичних закладів дерматовенерологічного профілю за період 2000-2015 рр.»                               Професор Волкославська В.М. (м.Харків)

DSC_1359

Доповідь на тему : «Досвід розробки деяких уніфікованих клінічних протоколів за напрямком «дерматовенерологія»:європейські стандарти та українські реалії».

Професор Калюжна Л.Д. (м.Київ)

DSC_1360

Доповідь на тему : «Цитокінова регуляція при патології шкіри».

Професор Бережна Н.М. Інститут експериментальної патології, онкології і радіобіології імені Р.Є.Кавецького НАН України (м.Київ)

DSC_1364

Доповідь на тему: «Актуальні питання Лайм-бореліозу в Україні.

Професор Зінчук О.М., Львівський Національний медичний університет імені Данила Галицького

DSC_1308

Делегати та гості науково-практичної конференції УАЛДВК, 19-20 жовтня 20016 р., Тернопіль (ТРЦ «Подоляни»), концерт хол.

DSC_1323

Делегати та гості науково-практичної конференції УАЛДВК, 19-20 жовтня 20016 р., Тернопіль (ТРЦ «Подоляни»), концерт хол.