«РУЙНІВНИЙ СПЛЕСК» ВРОДЖЕНОГО СИФІЛІСУ В США

«РУЙНІВНИЙ СПЛЕСК» ВРОДЖЕНОГО СИФІЛІСУ В США
З цією приголомшливою новиною звернулася до медичних працівників доктор Лора Бахманн (Laura Bachmann), головний лікар відділу профілактики захворювань, що передаються статевим шляхом, центрів контролю та профілактики захворювань (CDC), повідомляє https://www.vz.kiev.ua.

За останніми даними, випадки вродженого сифілісу більш ніж подвоїлися за останні 4 роки, досягнувши 20-річного максимуму (918 випадків тільки у 2017 році), з усіма наслідками для новонароджених, такими як аномалії скелета, гепатоспленомегалія, сенсоневральна глухота, менінгіт, затримки в розвитку, судоми тощо.

Лора Бахманн вважає, що CDC зіткнулися з проблемою, котра потребує реакції на державному рівні. Вона визнала, що в її організації відсутні можливості запобігання вродженому сифілісу: занадто багато вагітних жінок отримують пізній допологовий догляд, або не отримують ніякого взагалі. А бензилпеніцилін G, який має призначатися в таких випадках в умовах допологового догляду, «втрачається» в приватних або громадських системах охорони здоров’я і майбутні матері, відповідно, не отримують належне лікування. Крім того, деякі жінки з негативними результатами на сифіліс в першому триместрі, заражаються цією інфекцією пізніше під час вагітності.

У доповіді головного лікаря також зазначається стрімке зростання по всій країні захворювань, що передаються статевим шляхом.

Джерело: Medscape