ОФІЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ УАЛДВК (фото)

ОФІЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ УАЛДВК

Науково-практична конференція з міжнародною участю Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів

 «СУЧАСНІ АСПЕКТИ ЕТІОПАТОГЕНЕЗУ, ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ ДЕРМАТОЗІВ ТА ІНФЕКЦІЙ, ЩО ПЕРЕДАЮТЬСЯ СТАТЕВИМ ШЛЯХОМ».

22-23 травня  2019 р.                                                                              м. Вінниця

22-23 травня  2019 р. у м. Вінниці  відбулась науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасні аспекти етіопатогенезу, діагностики та лікування дерматозів та інфекцій, що передаються статевим шляхом», в роботі якої взяли участь 397 лікарів-дерматовенерологів, в тому числі  244 делегати від всіх 27 регіональних осередків УАЛДВК та 155 гостей. Співорганізаторами заходу були: Вінницький національний   медичний університет імені М.І.Пирогова МОЗ України,  Національний медичний університет імені О.О.Богомольця МОЗ України, Департамент охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації, ВГО «Українська асоціація лікарів-дерматовенерологів і косметологів» .

 З вітальним словом та побажаннями плідної співпраці до учасників науково-практичної конференції з міжнародною участю «Сучасні аспекти етіопатогенезу, діагностики та лікування дерматозів та інфекцій, що передаються статевим шляхом» звернувся президент Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів професор Степаненко Віктор Іванович.  З вітальним словом до учасників   конференції звернулись також почесні гості:   Погорілий Василь Васильович – проректор з лікувальної роботи Вінницького національного медичного університету імені М.І.Пирогова  та Марусяк Надія Дмитрівна – заступник директора   Департаменту охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації.

 На початку відкриття  науково-практичної конференції   делегатів та гостей заходу привітали також господарі заходу, зокрема голова Вінницького обласного осередку УАЛДВК,  завідувач кафедри шкірних та венеричних хвороб Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова, д.мед.н., професор Бондар Сергій Анатолійович;  професор кафедри шкірних та венеричних хвороб Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова, д.мед.н., член експертної групи з   дерматовенерології  при Департаменті охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації Дмитренко Світлана Володимирівна; лікар дерматовенеролог, заступник голови Вінницького обласного осередку Української асоціації лікарів дерматовенерологів і косметологів Бельц Сергій Євгенович ; головний лікар Вінницького обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру, член експертної групи з   дерматовенерології  при Департаменті охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації Трет’яков Максим Сергійович.

      Професор Степаненко В.І. у своїй програмній доповіді на першому пленарному засіданні «Завдання та заходи Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів у розробці концепції лікарського самоврядування і ліцензування професійної діяльності в Україні:сучасний стан, перспективи»  конкретно окреслив завдання Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів на етапах реформування медичної галузі в Україні та її складової – спеціалізованої дерматовенерологічної служби . Віце-президент УАЛДВК . доцент Короленко В.В. представив програмну доповідь на тему: «Перспективи розвитку дерматовенерологічної служби в умовах змін системи охорони здоров’я в Україні», а головний лікар Полтавського обласного шкірно-венерологічного диспансеру , доцент Попова І.Б.  виступила з програмною доповіддю «Попередні результати пілотного проекту з реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення з вторинної (спеціалізованої) дерматовенерологічної допомоги в Полтавській області».

На чотирьох пленарних засіданнях науково-практичної конференції було заслухано та обговорено 41 тематичну доповідь з актуальних проблем сучасної дерматовенерології.  В роботі конференції  брали участь також зарубіжні гості , зокрема  з цікавою доповіддю «Сучасні підходи до профілактики та лікування алергодерматозів» виступив доктор Майкл Ернд (м. Мюнхен, Німеччина).  Крім цього,  було проведено чотири майстер-класи з деяких   проблем дерматовенерології,  зокрема : дерматоонкології та медичної  акарології.

Під час  науково-практичної конференції УАЛДВК були також заслухані та обговорені питання щодо організаційної діяльності  та завдань Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів на етапах реформування медичної галузі в Україні та її складової спеціалізованої дерматовенерологічної служби; розглянуті новітні дані з деяких актуальних проблем дерматології, дерматоонкології, косметології та актуальні питання етіопатогенезу, клініки, діагностики та лікування інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Під час роботи науково-практичної конференції відбулося розширене засідання за участю членів Президії Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів та завідувачів кафедр шкірних та венеричних хвороб медичних вузів України з таких питань:

1.Обговорення завдань та заходів Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів у розробці концепції лікарського самоврядування і ліцензування професійної діяльності в Україні.

2.Розгляд та обговорення перспектив  розвитку дерматовенерологічної служби в умовах змін системи охорони здоров’я в Україні.

3.Обговорення попередніх результатів пілотного проекту з реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення з вторинної (спеціалізованої) дерматовенерологічної допомоги в Полтавській області.

4.Методична нарада завідувачів кафедр дерматовенерології медичних ВУЗів України з питань організації навчального процесу за кредитно-модульною системою. Обговорення навчальної програми «Дерматовенерологія» для студентів медичних ВУЗів України .

5.Організаційні питання діяльності УАЛДВК.

Прийнята Постанова Президії УАЛДВК.

Під час роботи науково-практичної конференції була представлена виставка фармакологічних препаратів і медичного обладнання від вітчизняних та зарубіжних виробників.

Завершилась науково-практична конференція УАЛДВК   екскурсією делегатів та гостей по  місту Вінниця та відвідуванням Музею-садиби М.І. Пирогова

Голова наукового оргкомітету:
президент Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів, професор, завідувач кафедри дерматології та венерології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця                                 В.І.СТЕПАНЕНКО