НОВИЙ КЛЕЙОВИЙ ПІСТОЛЕТ ДЛЯ СКЛЕЮВАННЯ РОЗІРВАНИХ ТКАНИН

НОВИЙ КЛЕЙОВИЙ ПІСТОЛЕТ ДЛЯ СКЛЕЮВАННЯ РОЗІРВАНИХ ТКАНИН 

Ізраїльські вчені винайшли новий клейовий пістолет для склеювання розірваних тканин замість накладення хірургічних швів. Його відмінність від попередників полягає у тому, що він не надто нагріває клей, чим унеможливлюються опіки пацієнта. Окрім того, новий клей для пістолета не є токсичним та зберігає свою гнучкість  після затвердіння.

Відомо, що шви, які використовують для хірургічного зшиття ран, мають багато недоліків. Ця операція є болісною, вони лишають по собі шрами, вимагають високої кваліфікації медперсоналу та іноді потребують видалення після певного часу.

Вчені з Ізраїльського інституту технологій Техніон винайшли дуже стійкий та нетоксичний клей, який позбавляє лікарів та пацієнтів від проблем, пов’язаних із накладенням хірургічних швів. Клей залишається гнучким і після отвердіння. Розчинення клею та нанесення його на уражені тканини робить сам пістолет. Температура клею не є такою, що містить у собі небезпеку опіку.

Вчені вважають, що новий склад клею та пістолет для його нанесення допоможуть скоротити використання швів та скоб, прискорять процес загоєння ран  та зменшать шрами після них.

За матеріалами https://www.vz.kiev.ua