ЗОРЯНУ СКАЛЕЦЬКУ ПРИЗНАЧЕНО НА ПОСАДУ МІНІСТРА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

ЗОРЯНУ СКАЛЕЦЬКУ ПРИЗНАЧЕНО НА ПОСАДУ МІНІСТРА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА 
Верховної Ради України

Про формування складу Кабінету Міністрів України

Відповідно до пункту 12 частини першої статті 85, частини четвертої статті 114 Конституції України Верховна Рада України постановляє:

Призначити:

Скалецьку Зоряну Степанівну на посаду Міністра охорони здоров’я України;

Голова Верховної Ради  України

                   Д.РАЗУМКОВ

м. Київ 
29 серпня 2019 року 
№ 12-IX

Довідково.

СКАЛЕЦЬКА ЗОРЯНА

Міністр охорони здоров’я України

Народилася 9 серпня 1980 року у місті Львові.

Доктор правових наук (Польща), юрист з біомедичного права. Досвід викладання медичного права більше 13 років для студентів, юристів, медичних працівників та управлінців, журналістів в Києво-Могилянській академії, НМУ ім. Богомольця, на десятках тренінгів, школах, майстер-класах та семінарах.

Вільно володіє англійською та польською мовами.

 Освіта

  • У 2002 році закінчила Національний університет “Києво-Могилянської Академії та отримала кваліфікацію спеціаліста, факультет правничих наук.
  • У 2002 – 2006 роках навчалась на факультеті права та адміністрації в університеті Марії Кюрі-Склодовської в Любліні, де і отримала ступінь доктора правових наук.
  • У 2005 році брала участь у дистанційному курсі Інституту Світового банку “Охорона здоров’я та бідність” та за підтримки Світового банку в українському пілотному курсі “Реформування сектору охорони здоров’я та фінансування”, Школа охорони здоров’я НаУКМА.
  • Впродовж 2011-2012 років проходила навчання на річній Розширеній сертифікатний програмі для країн Центральної та Східної Європи “Дослідницька етика” в Union Graduate College, місто Скенектаді, США.
  • Пройшла підвищення кваліфікації викладачів права за Програмою Open World – Leadership Center в Атланті, США.
  • У 2016 році закінчила Flagship course on Health Systems Reform and Sustainable Financing, Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Професійна діяльність

  • Упродовж 2001—2006 років працювала провідною фахівчинею відділу правового аналізу регуляторних актів у Головному управлінні регуляторної політики Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.
  • З 2006 року працює в Національному університеті «Києво-Могилянська академія», спочатку на кафедрі міжнародного права та спеціальних правових наук, згодом на кафедрі міжнародного та європейського права. З 2014 року — доцентка, з 2015 — заступниця декана Факультету правничих наук. Викладає дисципліни «Права людини і біомедицина» та «Медичне право». Директорка програми «Етико-правові питання біоетики, фармацевтичного та медичного права» Центру міжнародного захисту прав людини НаУКМА.
  • Також працювала експерткою Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України впродовж 2010—2011 років та керівницею юридичного відділу ВГО «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги» у 2011—2012 роках.
  • Аналітик, консультантка міжнародних організацій. Авторка понад 50 публікацій в юридичній, діловій пресі. Авторка 25 наукових публікацій, навчальних курсів для навчальних закладів із медичної тематики. Співавторка ряду законопроектів, експертних висновків для Верховної Ради України та Уряду, а також міжнародних проектів та організацій.

Громадська діяльність

  • Експертка з питань медичної реформи в Реанімаційному пакеті реформ, зокрема у 2014—2017 роках — головна експертка медичної групи.
  • Голова правління Української медико-правової асоціації, членкиня Всесвітньої асоціації медичного права, директорка громадської організації Форум здоров’я.